Shopping Cart

Класически вакуумен радиатор AJW16126 - 12 кв.м. - H600

Класическите вакуумни радиатори са предназначение за използване в класически отоплителни системи с проточен топлоносител. Системите могат да бъдат подгрявани с...

 • Производител: AJEX
 • Модел: AJW16126
 • Наличност: В наличност

Price: 330.00лв. без ДДС: 275.00лв.

Класическите вакуумни радиатори са предназначение за използване в класически отоплителни системи с проточен топлоносител. Системите могат да бъдат подгрявани с всякакъв вид котел, термопомпа или соларна система.

Основните преимущества на проточните вакуумни радиатори пред класическите са следните:

 1. Намаляване на общия обем топлоносител в системата. Вакуумният проточен радиатор не се изпълва с топлоносител. Топлоносителят преминава през основата на радиатора, която е права медна тръба ф18х1. Следователно обемът на вакуумният радиатор, се явява обемът на медната тръба разположена в основата на радиатора с неговата дължина. Така предлаганите от Айекс вакуумни класически радиатори са с общ обем от 103 до 353 мл при дължина на радиатора от 51 до 176 см.
 2. Медната тръба през която преминава топлоносителят съответно изключва каквито и да било образувания на ръжда, запушвания или въздушни възглавници.
 3. Поради факта в т.2 и принципа на работа на радиатора - приетата топлина от основния топлоносител се разпределя равномерно по целия корпус на вакуумния радиатор. По този начин се използва цялата му повърхност за отопление, за разлика от класическите при които равномерно загряване е практически изключено.
 4. Равномерното загряване описано в т.3 от своя страна гарантира и за равномерно излъчване на топлина - така наречената лъчиста топлина. Поради факта, че радиаторът е изцяло метален - то лъчева топлина върви както отпред, така и отзад. Разположен на стена по този начин се загрява и въздухът в стаята - естествена конвекция.
 5. Тъй като основният топлоносител не преминава през ребрата на радиатора, а единствено спомага за неговото активиране, то температурната разлика между входа и изхода му е изключително малка - до 2-3 С към 15-18 С при класическите радиатори. Точно тук трябва да се отбележе, че малкият обем на топлоносителя (виж т.1) се охлажда минимално и се връща обратно в котела за повторно загряване.
 6. Качествено отопление в помещенията се осъществява благодарение на комбинираното разпределение на топлината от радиатора.
 7. Елегантен, тънък и лесен за почистване радиатор обезпечава и добра хигиена в отопляваното помещение.
 8. Като производители на вакуумни радиатори може да предложим и индивидуални решения - размери, форми и цветове.

Вакуумни радиатори
Капацитет, м2 10-12
Дължина, мм 1260
Височина, мм 600
Ширина, мм 30
Брой секции 25
Брой редове 1
Цвят Бял мат RAL 9003

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Етикети: вакуумни радиатори, отопление, www.radiator.bg

Ajex LTD - BULGARIA - 1505 Sofia, Cherkovna str. #53 Tel.+359.2.4444.116; +359.885.190.299; +359.889.021.131 - We are looking for international partners, dealers and suppliers!