Shopping Cart

Условия за ползване

Айекс ЕООД е Вашият партньор при ползването на този електронен магазин!
Поради факта, че нямаме визуален и пряк контакт с Вас, се налага да приемете нашите съображения за сигурност, които целят най-вече защита на Вашия интерес като потребител на електронен магазин.
Айекс ЕООД цени интересите и времето на своите клиенти, ето защо, ползването на Ajex.bg Е-shop е с пряка информационна или търговска насоченост. Ние не възразяваме да копирате нашите текстове и снимки, но приветстваме да ни цитирате във Вашите публикации. Цитирането може да се осъществява и по партньорска афилиейтна програма.
Цените указани в нашия магазин са ясно фиксирани - с ДДС и без ДДС, като крайната продажна цена е с ДДС. Айекс ЕООД е регистринана фирма по ДДС, ето защо нашите продукти са съпроводени от данъчна фактура.

Предоставяме възможност за закупуване на стоки от всички търговски обекти в България с надценка от 5% + цената на доставката. По този начин Ви спестявате от излишно посещаване на магазините. Сделката се осъществява с авансово плащане по установения ред и условия на електронния магазин.

ВАШЕ ПРАВО Е:

 1. Да заплатите поръчаното от Вас оборудване или услуга.
 2. Да ни предоставите данни за изготвяне на фактура.
 3. Да ни предоставите инструкция за доставка на поръчаната от Вас стока.
 4. Да ни предоставите контактен телефон за обратна връзка.

НИЕ ДЪРЖИМ:

 1. Закупеното оборудване да не се използва с противозаконна цел.
 2. Да попълвате коректно информацията за избягване на грешки и бърза обработка на поръчката Ви.
 3. Вие да останете доволни! Именно така съвместно ще покажем на целия Свят, че Вашият избор е правилен!

НАШЕ ЗАДЪЛЖЕНИЕ Е:

 1. Да Ви изпратим закупената от Вас стока след като получим заплатената сума по сметката на Айекс ЕООД
 2. Да Ви изпратим стоката в същия работен ден ако поръчката е направена до 19.00 ч. и е налична в склада
 3. Да Ви издадем данъчна фактура, а в зависимост от плащането - касов фискален бон.
 4. Да Ви издадем съответни гаранционни талони в случай, че стоката подлежи на гаранционно обслужване.
 5. Да Ви предоставим съответни сертификати за съответствие.
 6. Да Ви предоставим информация за експлоатация на електронен или хартиен носител.

КОГА МОЖЕТЕ ДА ВЪРНЕТЕ СТОКА:

 1. Когато стоката не съответства на поръчаната от Вас стока с техническо описание посочено на продуктовата страница на ajex.bg
 2. Когато е нарушена опаковката на стоката и това е от значение за Вас. В този случай стоката се връща веднага на куриерската фирма и на место се оформят документите.
 3. На база чл.55, ал. 1 от Закона за Защита на Потребителите може да върнете стоката за която да Ви бъде възстановена заплатената сума. Средствата се изплащат към банковата сметка от която са постъпили средствата без изключение или аналогичен платежен метод по който са получени при заплащането. Средствата се възстановяват в рамките на 2 работни дни след като получим обратно оборудването, което пътува за сметка на Айекс ЕООД. Стоката се преглежда от съответните специалисти и в случай, че се констатира отваряне на фабричната, овлажняване или намокряне, нанесени механични дефекти върху корпуса, то връщането на средствата може да бъде отказано. За подробна информация се обадете на +359 2 4444116 и изпратете запитване до sell@ajex.bg
Айекс ЕООД не носи отговорност за начина на използване  на продуктите закупени от Ajex.bg E-shop


ОТГОВОРНОСТИ НА СТРАНИТЕ

ОБЩИ УСЛОВИЯ

1. Конфиденциалност на данните

Айекс ЕООД гарантира конфиденциалност на личните данни на своите клиенти, декларирайки, че те няма да бъдат използвани за различни от предназначението си цели, а именно: установяване на контакт с клиента при уточняване подробности около поръчката и начините за нейната доставка и заплащане. Личните данни, предоставени от клиента, се използват от служителите на фирмата и за издаване на фактура и гаранция за закупения продукт. Айекс ЕООД е вписан в регистъра на администратори на лични данни.

2. Съгласие за покупка

Началото на търговските взаимоотношения между потребителя и Айекс ЕООД започват при изпращането на поръчката от потребителя, а именно: след попълването на изискваните лични или фирмени данни, съгласяване с общите условия за покупко-продажба на стоки от Айекс  ЕООД и натискане на потвърждаващия бутон.

3. Промяна или отказ от поръчка

Клиентът има правото да промени поръчката си или да се откаже от нея в рамките на един час в работен ден, считано от момента на изпращането й. При промяна на поръчката потребителят не се задължава със закупуването на стока на същата стойност, както и стока от същата марка. Ако е издадена фактура, същата се анулира или се издава кредитно известие. Приемо-предавателният протокол се унищожава. При метод за плащане с карта, сумата се възстановява с кредитна операция по сметката на картата от която е получено плащането. Не е възможно насочване на средства по друга сметка, включително на същото физическо или юридическо лице.

4. Получаване на пратка

Потребителят получава заявените стоки във фирмения магазин на Айекс ЕООД, адрес: 1505 София, ул. Черковна №53, на посочения адрес за доставка или от най-близкия офис на куриерската фирма. В момента на доставката потребителят получава стоките с прикрепена фактура.

5. Отказ от получаване на пратка

Потребителят има право да се откаже от договора и върне стоката в рамките на седем работни дни, считани от момента на получаване на стоката, който е упоменат в документацията на куриерската компания, с която работи Айекс ЕООД. Стоките не трябва да имат нарушен търговски вид: да не липсват опаковки, документация, трайни носители, да не бъде инсталирана операционна система, да няма видими драскотини по повърхностите на стоката.

Айекс ЕООД се задължава да възстанови на потребителя пълната покупна стойност на стоките не по-късно от 30 дни считано от датата, на която потребителят е упражнил правото си на отказ от сключения договор съгласно ЗЗП чл. 55, ал.6.

6. Рекламации относно закупени от Айекс ЕООД стоки се приемат, ако те са направени своевременно, като фирмата се ангажира с вписването им в съответния регистър според член 127, ал.2 от ЗЗП.

Всички цени, обявени в сайта са с включен ДДС.

Начин на доставка и плащане:

1. След оформяне на поръчката служител на Айекс ЕООД се свързва с Вас по указания телефонен номер при регистрацията.
2. Вие извършвате плащането по избрания от Вас метод или платежна система.
3. Айекс ЕООД оформя платежните документи и товарителницата и ги предава на куриерската фирма, в случай, че не сте отбелязали, че лично ще си я получите.

ПЛАЩАНЕ
1. В случай, че стоката се заплаща по банков път, то същата се освобождава веднага след постъпване на средствата по сметки на Айекс ЕООД. Плащането може да бъде наредено към сметките ни в ПроКредит Банк или Райфайзен Банк, като основание за плащането впишете номера на Вашата поръчка.

 • Уникредит Булбанк - IBAN: BG79UNCR70001522565841 BIC/SWIFT: UNCRBGSF
 • Райфайзен Банк - IBAN: BG03RZBB91551006069177   BIC/SWIFT: RZBBBGSF

             

2. Директно плащане през вПОС с кредитни и дебитни карти на Борика, Visa, VPaY, Mastercard и Maestro - бърз удобен и сигурен начин да заплатите Вашата поръчка и тя да бъде обработена веднага. Разпращането се осъществява през системата на БОРИКА директно на техния сайт и са 100% защитени. Айекс ЕООД и електронният магазин - Ajex E-shop не оперира и няма достъп до информацията която предоставяте! 

! ВАЖНО ! 
Във връзка със съображения за сигурност, стоките предлагани в раздели "АВТОМОБИЛИ НОВ ВНОС" и "КУПУВАМ-ПРОДАВАМ" не се приема заплащане през виртуалния ПОС терминал на РайфайзенБанк!

3. Имате възможност да ползвате услугата "НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ" на Еконт Експрес за да заплатите продуктите си при получаване на стоката. По този начин имайте в предвид, че заплащате комисионна от цялата сума. Ето защо, при по-големи суми Ви препоръчваме да използвате алтернативни методи, като най-достъпният остава банков превод.

4. Предоставяме възможност да отложите до 15 дни заплащането на стоката БЕЗ оскъпяване. Услугата се предлага през платежна система "ПЛАТИ ПОСЛЕ", управлявана от „КРЕДИСИМО” АД, ЕИК 175330437 - финансова институция по чл. 3А от Закона за кредитните институции Удостоверение № BGR00050 при БНБ.

Обща информация
        Информация за клиенти и начини на плащане: https://platiposle.bg/howtopay
        Важно е да имате в предвид, че "ПЛАТИ ПОСЛЕ" Ви гарантира 0% оскъпяване в рамките на 15 дни.
        Препоръчваме Ви да използвате този платежен метод в случай, че можете да планирате плащането в този срок!
        Ако не можете да заплатите стоката в рамките на 15 дена, се запознайте с условията на "ПЛАТИ ПОСЛЕ" детайлно!
        Използвайки "ПЛАТИ ПОСЛЕ" Вие можете да заплатите веднага стоките посредством FastPay, EasyPay,
        банков превод по сметка в ДСК Банк, Maestro или Mastercard


5. Можете да заплатите в български лева Вашата поръчка в нашия магазин, намиращ се в гр.София, ул. Черковна 53. След плащането се издава касов бон и данъчна фактура.

6. За Ваше улеснение можете да заплатите стоката и с кредитна или дебитна карта на ПОС терминала в нашия магазин. Аналогично с т. 6 Ви се издават платежни документи и данъчна фактура.

7. Плащането през международната система за разплащане PayPal се осъществява с превод към OFFICE@AJEX.BG


ДОСТАВКА

1. При съставни поръчки над 1500.00 лв пътуват за сметка на Айекс ЕООД в рамките на Република България. Безплатната доставка не се прилага за стоки с единична цена над 700 лева. При желание можете да поръчате застраховка на стоката.

2. Айекс ЕООД има подписан партньорски договор с Еконт Експрес.

3. Срок на доставка: следващия работен ден за поръчки постъпили до 19.00 ч. касаещи стоки от следните групи:

 • Видеорегистратори
 • Спортни камери
 • Аерозолни генератори (в случай, че заявеното количество е налично на склад)
4. Стандартен срок на доставка - 24 часа 

5. Можете да получите стоката в офиса на Айекс ЕООД в гр. София

6. Поръчки с доставка извън територията на Република България се осъществяват след 100% получаване на сумата по Вашата поръчка. Като допълнително се уточняват условията и избора на куриерска компания.


Към всяка покупка получавате данъчна фактура, стокова разписка и ако плащането е извършено в наш офис - фискален касов бон.
При въпроси се свържете с нас на тел. +359 2 4444116 или +359 889 021131
Айекс ЕООД
ДДС № BG203358944
1505 София, ул. Черковна 54
МОЛ Константин Вълев

ДАННИ ЗА ТЪРГОВЕЦА И ОБРАТНА ВРЪЗКА

Айекс ЕООД

ЕИК: 203358944
ДДС № BG203358944

1505 София, ул. Черковна № 53

IBAN: BG79UNCR70001522565841
BIC/SWIFT: UNCRBGSF
Уникредит Булбанк

Тел. +359 2 4444116

Тел. +359 885 190299
Тел. +359 889 021131
Тел. +359 879 021132
Тел. +359 888 420848

E-mail: office@ajex.bg

МОЛ: Константин Вълев

Пряко свързани платформи:

 1. www.ankos.eu - Системи за аерозолно пожарогасене
 2. www.radiator.bg - Вакуумни радиатори за отопление
 3. www.bulgariatrade.eu - Търговска платформа - проект


Ajex LTD - BULGARIA - 1505 Sofia, Cherkovna str. #53 Tel.+359.2.4444.116; +359.885.190.299; +359.889.021.131 - We are looking for international partners, dealers and suppliers!