Shopping Cart
Прахов пожарогасител 12 кг АBC - Торнадо

Прахов пожарогасител 12 кг АBC - Торнадо

Зареден, напълно окомплектован ( глава, манометър, маркуч, стойка за стена ), със “CE” маркировка, EN3 -  12 кг Пожарогасителите са...

Price: 72.00лв. без ДДС: 60.00лв.

Зареден, напълно окомплектован ( глава, манометър, маркуч, стойка за стена ), със “CE” маркировка, EN3 -  12 кг

Пожарогасителите са предназначени за гасене на запалвания и/или начални пожари на твърди материали, леснозапалими и горими течности, газообразни вещества и електрически инсталации под напрежение до 1000V съгласно техническата характеристика на продуктите.

ОБЛАСТ НА ПРИЛОЖЕНИЕ:

За оборудване на сгради (жилищни, обществени, търговски, производствени, селскостопански и с масово събиране на хора и други), съоръжения, инсталации, транспортни средства, селскостопански машини и други.


ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Външен диаметър: ф180мм

Обем: 13.6л.

Дължина на цилиндъра: 600мм

Тегло на цилиндъра: 5кг.

Тегло на пожарогасителя: 18кг

Съдържание на прах в пожарогасителя: 12кг

Температурен интервал: -30С -60С

Максимално работно налягане: 18bar

Тестово налягане: 27bar

Работен газ: Азот 

Минимална дебелина на цилиндъра: 1.30мм

Материал: St12/DC01

Пожарен клас: 43А 233B C

Размер на опаковката: 19X20X71cm

ЕКСПЛОАТАЦИЯ ВИДЕО:


ОБЩО УСТРОЙСТВО И ПРИНЦИП НА РАБОТА:

Всички пожарогасители се състоят от гасително вещество, метална бутилка за съхранението му, изтласкващ газ, вентил с предпазен клапан, манометър(за пожарогасителите от типа Н), маркуч или пистолет за насочване на струята, етикет по образец на БДС EN3, пломба и аксесоари.Пожарогасителите работят на принципа на изтласкване на гасителното вещество към огнището на пожара под въздействието на изтласкващия газ.

ИНСТРУКЦИИ ЗА ЕКСПЛОАТАЦИЯ:

За ползване на праховите, водните, водопенните и CO2 пожарогасители се скъсва пломбата и се издърпва предпазния шплент. Насочва се маркуча или пистолета към огнището на пожара и се натиска или завърта(според конструкциата) дръжката на вентила. При пожарогасителите с пистолет се натиска дръжката на пистолета.

ОПАКОВКА И СЪХРАНЕНИЕ

Пожарогасителите се опаковат в хартиени или полиетиленови опаковки и се съхраняват в тях в сухи проветриви помещения, защитени от пряка слънчева светлина, при температура от +5 С до +30 С

ПРОВЕРКА, РЕМОНТ И ЗАРЕЖДАНЕ НА ПОЖАРОГАСИТЕЛИТЕ

Всички пожарогасители се проверяват след всяка употреба или периодично - един път в годината.Проверка, ремонт и зареждане на пожарогасителите се извършва с резервни части и пожарогасително вещество в сертифицирания сервиз на фирма "Пожарна Техника" ООД.


Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Етикети: пожарогасител, прахов, ABC, Торнадо, BC

Ajex LTD - BULGARIA - 1505 Sofia, Cherkovna str. #53 Tel.+359.2.4444.116; +359.885.190.299; +359.889.021.131 - We are looking for international partners, dealers and suppliers!