Shopping Cart

Vacuum Radiators

Vacuum Radiators

     ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ВАКУУМНИ РАДИАТОРИ
     Отоплителни Системи ЕООД предлагат на Вашето внимание автономни електрически вакуумни радиатори за отопление на самостоятелни стаи без изграждане на система. Принципът на работа е идентичен с описаня в разделите "едноредови радиатори серия 500", "двуредови вакуумни радиатори" и "централизирано електрическо отопление".
     На кратко. Определя се нужното количество ребра за отоплението на съответното помещение. Определяме вида на радиатора - едноредов, двуредов, многоредов, вакуумно отоплително платно, отоплителен ъгъл, отоплителна кула или друг вид по Ваше желание. Отоплителният уред се включва към контакт свързан препоръчително с терморегулатор - жичен или безжичен. 
     Също така предлагаме модули за пряк контрол на консумацията на електрическа енергия с който можете да настроите радиатора да работи с някои от следните режими
     Режимите на управление ни дават различни възможности.
          1. 100% от мощността на нагревателя. 
          2. 75% от мощността на нагревателя - до 5-6 С пад на температурата на радиатора.
          3. 50% от мощността на нагревателя - до 12 С пад на температурата на радиатора.
     Има възможност по Ваше желание да включвате и изключвате предварително определена група ребра. Т.е. при радиатор с 12 секции, може да включвате 4 групи по 3 секции поотделно, а може да се предложи решение да включвате и изключвате всяко едно ребро индивидуално. По този начин радиатор с 12 секции при нормална работа би консумирал 600 вата електроенергия, а Вие може да включите само 2 секции които да консумират общо 100 вата. Според нас обаче, най-ефективният контрол се базира единствено с използването на терморегулатор в помещението.

     При помещения с площ около 12 кв.м. с добра изолация и дограма, успешно се отоплява с вакуумен радиатор от 12 - 14 секции с инсталирана мощност 600-650 вата и терморегулатор. Практически веднъж загрято помещението, радиаторът само поддържа температура в него благодарение на терморегулатора. При наличие на добра изолация времето за естественото охлаждане на помещението посредством топлинни загуби от прозорец, врата, стени е много по-малко отколкото времето за затопляне. По този начин терморегулаторът автоматично изключва захранването към радиатора. Времето на покой на радиатора е Вашата икономия от иначе гарантирания разход от 600 вата/час. Ние целим температурен комфорт, а той е осъществим единствено с терморегулатор, а не със степенен регулатор монтиран на радиатора. Така, засичанията ни показват, че подобни стаи при външни температури от минус 3-4 до плюс 2-3 С и поддържана температура в стаята +21,5С с хистерезис 0,5С - радиаторът работи в рамките на 7-10 минути, а е изключен за около 21-15 минути. Т.е. при работа 7 минути и пасивност 21 минути, за 1 час радиаторът ще е работил 15 минути, срещу 45 минути ще бъде изключен. Това е изразходвана енергия от 25% от инсталираната мощност, което съставлява 150-170 вата/час. Нека да бъдат 250 вата/ч защото не всяка стая е добре изолирана. 250 вата х 24 часа се равняват на 6 квтч или 1,2 лв/ден, а при 200 вата/час се получават 28,8 лв/месец при средна цена 20 ст./квтч. към 22 март 2015 г. 1 кВтч към ЧЕЗ в гр. София - осреднена цена дневна-нощна енергия, с всички такси и ДДС съставлява 0,177 лв/ктвч.
     С други думи казано. 1 кв.м. се стремим да го отопляваме с около 2.00 лв/месец. при постоянно включен радиатор за 1 стая.
     Трябва да се има в предвид, че комфорта, ефективността и икономията за отопление са взаимно свързани. Много по-ефективно е да поддържате една температура в помещението постоянна, отколкото да се приберете в стаята на студено, тепърва да включите отоплителния уред и да Ви е комфортно. В това време радиаторът работи на 100% и докато стопли минава дълго време.
     Използвайки възможностите предоставени от съвременната електроника можете да оптимизирате тези процеси с минимални инвестиции, които се изплащат изключително бързо!

     ПРИМЕР
     Вижте графиката на електропотребление от нашия изпитателен апартамент.
      Уредът който предава информацията с термометъра се намират във всекидневна с трапезария с площ 33 кв.м. Нима е нужно да се подържат 22 С през деня, при положение, че хората са на работа и се прибират в 20.00. През това време се подържат 18 С, системата се включва в 18.00 ч за да може да навакса температурата към 20.00 ч. и хората когато се приберат им е комфортно. През това време в спалнята се подържат 17 С, но в 22.00 ч регулаторът автоматично включва радиатора в това помещение за да навакса температура от 21,5С която се явява комфортна за спане на семейството. В спалнята тази температур асе подържа до 6.00 сутринта, след това автоматично преминава в подържаща температура от 17 С, но стаята неможе да се охлади така бързо докато хората не напуснат спалнята. През това време в 5,30 ч. температурата във всекидневната започва да се покачва, за да може за закуска да е постигната температурата на комфорт. Детската стая подържа постоянно 22 С. Тъй като през почивните дни семейството пътува, този график е запаметен на терморегулаторите и в събота след 10.00 ч.отоплителната система влиза в подържащ режим и се включва в нормален режим чак в неделя следобяд. Именно тази логика оптимизира разхода на електроенергия.

Product Compare (0)

Showing 1 to 16 of 35 (3 Pages)
Ajex LTD - BULGARIA - 1505 Sofia, Cherkovna str. #53 Tel.+359.2.4444.116; +359.885.190.299; +359.889.021.131 - We are looking for international partners, dealers and suppliers!